SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TEAM ACADEMY
Succé på taewondo-SM för Team Academy
2017-12-09 01:56
SM i taekwondo blev rena uppvisningsshowen för Team Academy. Medaljskörden slutade med 10 SM-guld, 7 SM-silver och 5 SM-brons. 
– Jag är så stolt över alla. Flera presterade långt över sin normala nivå, säger Ji-Pyo Lim..

Totalt skickade Team Academy 22 spelare till SM i taekwondo i Västerås i helgen. Samtliga tävlade i Poomsae.
– Vi kom dit med ett fantastiskt brett lag. Den yngsta sju år och den äldsta nyss fyllda 50 år, säger Ji-Pyo Lim. 
Klubben tog totalt tio guldmedaljer, varav fem i individuella grenar. 
Jinsoo Kim korades för bästa utförande efter sina två utklassningsguld på SM både individuellt och i par. Ingen annan deltagare på tävlingen var i närheten av Jinsoo Kims höga poäng. 
– Jinsoo ägde tävlingmattan. Det blev en lika mäktig tystnad i tävlingssalen när Jinsoo klev in på matten, som det blev mäktigt jubel när han klev av, säger Niklas Tembert.
Klubbens Johanna Lim Falk, som är en av Sveriges mest meriterade, tog sitt sjätte raka SM-guld. I de avancerade klasserna för barn under 12 år tog Yezi He Gustafsson guld och Ebba-Ling Tembert silver. Noel Hinder tog guld i pojkklassen och där knep Edvin Drakenberg bronsplatsen.
Även Vincent Saigne f och Freja Gunnarsson imponerade och tog tillsammans SM-silver i par i elitklassen. 
– Just den prestationen var särskilt imponerande eftersom Freja inte har tävlat på 1,5 år. Freja kom verkligen tillbaka med besked, säger Ji-Pyo Lim. 
Team Academy var den enskilda klubb som tog flest medaljer på taekwondo-SM.
– Självklart är vi stolta över alla medaljer, men viktigast är hur roligt vi har tillsammans på dessa tävlingar, säger Ji-Pyo Lim.


Nyhetsarkiv
Schemaändringar!2019-10-14 13:18
Höstens tävlingar!2019-08-02 11:12
Nu åker vi till Lomma!!2018-05-06 23:16
Lomma Cup 20172017-05-30 22:15