SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
TEAM ACADEMY
Allt om vårens tävlande: Island och Tyskland nästa!
2019-01-01 01:43
Wow, vilken tävlingshöst vi hade i Team Academy. 
Så många roliga resor, så många medaljer. 
I vår blir det minst lika intensivt. Här har vi samlat all info vi nu har kring vårens tävlande som bland annat bjuder på resor till Island och Tyskland. 

Under våren blir det som alltid mer internationellt tävlande, medan det på hösten är mer tävlande i Sverige med Svenska Cupen-tävlingar och SM.


Alla vårens internationella tävlingar är det ännu inte kommunicerat datum för. Bland annat är det fortfarande inte bestämt var och när den största av vårens tävlingar arrangeras, nämligen EM. Så en del kring det internationella tävlandet kommer att klarna senare.


Men detta är hittills bestämt och detta är Team Academys planering för våren:


18-21 januari: Nordiska Mästerskapen på Island

Vi blir inte mindre än 21 personer, varav 16 tävlande, som åker till Nordiska Mästerskapen på Island nu om två veckor. Vansinnigt roligt blir det! Vi flyger på fredagen, åker på vulkan-sightseeing under lördagen och tävlar på söndagen. Tillbaka tidigt måndag morgon. Vi lyckades hålla nere kostnaderna genom tidigt bokande av tokbilliga biljetter.

Anmälan är dessvärre nu stängd för fler tävlande.


9-10 februari: German Open i Hamburg

Vi har precis nu bestämt att vi åker till Hamburg på German Open den 9-10 februari, som är en av de större tävlingarna i Europa. German Open är öppen för tävlande med 2 gup och uppåt och alla tävlar i samma klass. Även rödbältare kör svartbältesmönster. German Open är även en av de obligatoriska tävlingar för svenska landslaget, så det kommer att bli stor svensk uppslutning på tävlingen.

 • Avresa fredag 8 februari, kl 20.10 (framme i Hamburg 21.50)

 • Seniorer tävlar lördagen 9 februari, juniorer och yngre tävlar på söndagen.

 • Hemresa måndag 10 februari kl 06.35 (framme på Arlanda kl 08.10)

 • Vi flyger med Eurowings från Arlanda.

 • Total kostnad ca 3100 kronor, vilket inkluderar flyg t&r, transport till och från flygplatsen i Hamburg liksom till och från tävlingsarenenan samt boende tre nätter i Hamburg (inkl frukost). Startavgifter och kostnad för övriga måltider tillkommer.

 • Läs mer om German Open här: https://www.gop2019.de/wordpress/outline/

 • För att kunna boka till nämnda låga pris behöver vi din anmälan redan nu på torsdag den 10 januari. Anmäl dig här: https://sportadmin.se/hemsida/form/formD.asp?F={62D150A3-0D08-474F-B908-E46547B6D007}

 • Om du har behov av att flyga andra tider så bokar du dina flygbiljetter själv, men gör resten av bokningen via oss (och vi drar av för flyget, vilket är ca 1400 kronor). Ange detta i så fall vid anmälan.


26-28 april: Malmö Open

Detta blir vårens stora team-resa och blir en repris på förra vårens fantastiska resa till Lomma då vi var 45 personer som tog taekwondobussen ner till Skåne, bodde på vandrarhem och grillade och hade en härlig helg tillsammans runt tävlandet. Precis samma upplägg kör vi i vår, men nu till Malmö Open i Baltiska Hallen istället för Lomma. Vi tror att Malmö blir en bättre och roligare tävling och tävlingen är öppen för såväl elit som avancerade och nybörjare.

 • Avresa fredag 26 april vid 12-tiden från Orminge.

 • Tävling i Baltiska hallen i Malmö hela lördagen (27/4).

 • På lördagskvällen kör vi grillmiddag och utlovar fantastisk vårväder i Skåne :-)

 • Hemresa söndag 28 april, tillbaka i Stockholm/Nacka på sena eftermiddagen.

 • Kostnad 1450 kronor (som inkluderar bussresa t&r, alla måltider utom lunch på tävlingen, boende två nätter på vandrarhem. Startavgifter tillkommer.)

 • Läs mer om Malmö Open här: http://stuswe.se/wp-content/uploads/2018/11/Malm%C3%B6-open-Inbjudan-2019-3.pdf

 • Anmäl dig så snart som möjligt (senast 20 mars) här: https://sportadmin.se/hemsida/form/formD.asp?F={62D150A3-0D08-474F-B908-E46547B6D007}

6 juni: Klubbmästerskap

Förra årets klubbmästerskap blev en stor succé, då vi fick ihop 80 som tävlade och många nyas tävlingsintresse väcktes för första gången. Dessutom var det en lång rad föräldrar som engagerade sig och ordnade med arrangemanget under dagen. I år kommer vi att satsa ännu mer på  klubbmästerskapet tillsammans med Mudo och siktar på över 100 tävlande och med fler tävlingsmoment utöver poomsaen som hoppsparkar, kross etc.

 • Klubbmästerskapet blir en heldagstävlingen torsdagen den 6 juni (nationaldagen).

 • Vi återkommer om alla detaljer kring tävlingen och anmälan.

 • Vill du engagera dig och hjälpa till att ordna inför och/eller under mästerskapet? Maila gärna redan nu till  tavling@teamacacemy.se och berätta detta.

Medlemsavgiften 2019

Alla medlemmar kommer inom kort faktureras medlemsavgiften för 2019, som även i år är 500 kronor. I 500 kronor ingår GAL-licens för tävlande som förnyas av föreningen varje år. Det går förstås bra och är välkommet att vara medlem i föreningen utan att tävla, medlemsavgiften är 500 kronor för alla och för enkelhetens skull.


Om landslagsuttagningen

Nytt för i år är också att många tävlande i Team Academy har blivit uttagna till landslaget, totalt 11 tävlande! Stort grattis till er alla! Vilka som senare går vidare och får representera Sverige på EM avgörs baserat på resultatet i kommande internationella tävlingar. Men hjärtat har vi alla mest i Team Academy och det är som Team Academy som vi åker på våra resor. Landslagsplatsen har man bara till låns ett år i taget. Men rent praktiskt innebär det att en del av oss ibland tävlar i landslagsdräkten på de internationella tävlingarna, plus att landslaget ibland har träningsläger som de uttagna måste åka på. Nästa landslagsläger hålls i Orminge kommande helg, vilket vi tycker är bra för att undvika allt för mycket resande.

De som i dagsläget är uttagna till landslaget är:

 • Isabelle Lammers: Individuell Minior, Par Minior

 • Noel Hinder: Individuell Minior, Par Minior

 • Yezi He Gustafsson: Individuell Dam Kadett, Lag Dam Kadett

 • Ebba Ling Tembert: Individuell Dam Kadett, Lag Dam Kadett

 • Elin Fors: Lag Dam Kadett

 • Freja Gunnarsson: Lag Dam Kadett

 • Jonathan Eriksson: Individuell Herr Junior, Lag Herr Junior

 • Johanna Lim Falk: Individuell Dam U30

 • Jennifer Viljakainen: Lag Dam U30, Par U30

 • Ji-Pyo Lim: Individuell Herr U50, Par O30

 • Niklas Tembert: Individuell Herr U60

 • Även Vincent Saigne har blivit erbjuden en plats i landslaget.


Performance

Att uppträda med taekwondo, det vi kort kallar performance, är ett roligt alternativ till, eller komplement till, att tävla. Under gångna året har aktiviteten kring perfomance blivit allt större i Mudo, inte minst genom master Minji Kims engagemang. En stor grupp från Team Academy uppträdde på stora scenen under Koreanska festivalen i Kungsträdgården och nu senast uppträdde en lite mindre grupp på koreanska föreningens julfest. Dessutom tävlade några av våra ungdomar, nämligen Elin, Freja, Ebba-Ling och Yezi, i Creative Poomsae på Hanmadang i Korea. Vi planerar att fortsätta satsa mycket på performance under året. Vi vet att vi kommer uppträda på Koreanska festivalen även i år, vilket i år blir helgen före midsommar. Tipsa gärna om andra evenemang där vi borde uppträda. Bästa sättet att visa ditt intresse för perfomance är genom att gå på performance-passen på söndagar.


Övrig info: Team Academys mission och vision

Vi i styrelsen har formulerat mission och vision för Team Academy. Vi delar den här då vi hoppas den genomsyrar det vi alla gör och bidrar med i föreningen under året.

Mission: Team Academy är tävlings- och performanceföreningen för oss som tränar i Mudo. Föreningen hjälper och stöttar de som tränar Mudo i deras tävlande i poomsae och kyorogi liksom i performance. Vi har som vår mission att få så många som möjligt att både tävla respektive att delta i performance.

Vision: Att bidra till livslångt tränande i taekwondo genom inspirerande satsningar på tävling och performance.

Värderingar: Vi vill vinna många medaljer och tävlingar, men viktigast är alltid att ha roligt. Det innebär att vi lägger stor vikt på bredd i föreningen, liksom på klubbgemenskapen och det sociala kring tävling och performance.


Nyhetsarkiv
Schemaändringar!2019-10-14 13:18
Höstens tävlingar!2019-08-02 11:12
Nu åker vi till Lomma!!2018-05-06 23:16
Lomma Cup 20172017-05-30 22:15